Povratak

MITING MLADOSTI 2007.

U organizaciji HAPK «MLADOST» organiziran je dosad najači i najmasovniji plivački miting MLADOST 2007, na kojem je najbolja Jugova a i Hrvatska plivačica, u disciplini 50 m leđno, s vremenom 26.91, isplivala novi Evropski rekord. U prvom trenu na plivalištu je zavladala panika. Nitko nije bio siguran da li je to rekord ili vrlo blizu njega, a nedugo iza opće oduševljenje. Sanja nije vjerovala, Bobev nije vjerovao, Tomislav Karlo, a ni tv komentator nije vjerovao. Govorio je: ” Ovo je prva Hrvatica u povjesti kojoj je to pošlo za rukom” I potpuno je u pravu. Dosada je osmero Hrvatskih plivača rušilo Evropske rekorde, ali nikada nijedna plivačica. I ta čast je pripala našoj Sanji. Sanja, svaka čast. Vraća ti se sav tvoj uloženi trud, nije bilo uzaludno svo ono izbivanje od kuće, s Gruškog bazena, život u podstanarskom stanu. Sve se to sada vraća, a nadamo se da će ti se na Prvenstvu Evrope u Debrecenu vratiti u još ljepšem obliku. Sretno!!!

Osim SANJE JOVANOVIĆ za Jug su još nastupili: KARMEN KRALJEVIĆ, MARIJELA BRAJEVIĆ, JASMINA BJELIĆ, NIKA ČUPIĆ, ANA MATKOVIĆ, AZRA BUDALICA, KRISTINA VUJNOVIĆ, IVAN BILIĆ, ANTONIO ĐOVIĆ, LUKA JOVIĆ, NIKOLA BOGDANOVIĆ,KREŠIMIR KRMEK,MARKO MORETTI, MARKO LIMOV. te po prvi put službeni nastup u Jugovom sastavu su imali MARKO ĐURIĆ i IVAN STOJIĆ.

U kategoriji “B” medaljama su se okitile mlađe juniorke
Ana Matković, osvojivši 1 mjesto u disciplinama 200 slobodno, 200 mješovito i 400 slobodno,

Nika Čupić osvojivši 1 mjesto u disciplini 50 leptir te

Kristina Vujnović osvojivši 2 mjesto u disciplini 100 leptir i 100 mješovito te 3 mjesto u disciplini 100 leptir.

Jugaši su u Zagreb putovali pod vodstvom trenerice juniora i mlađih juniora, Matijane Staničić, a slijedeći vikend će ista ekipa nastupiti na kvalifikacijama Ekipnog prvenstva Hrvatske u Splitu.

Želimo našim plivačima da isplivaju svoje najbolje rezultate i za klub osvoje što više bodova.