Povratak

Mariu četiri medalje, Marku osobni rekordi Zagrebu

U Zagrebu je 14.i 15.01. održan miting „Medo“ za kategorije kadeta i mlađih. Bilo je to četvrto ovosezonsko natjecanje iz mini Grand prix serije. Jug su predstavljali kadeti Mario Šurković i Marko Baletin. Na mitingu je nastupilo 350 natjecatelja iz 20-ak klubova.

Mario Šurković ostvario je izvrsne rezultate osvojivši ukupno četiri medalje od kojih dva zlata i dvije bronce. Najbolji je bio u disciplinama 200 leđno i 200 mješovito, dok je treća mjesta zauzeo u disciplinama 100 slobodno i 400 slobodno. Još je bio četvrti u disciplini 800 slobodno. Svakako treba istaknuti da je Mario u ukupnom poretku svih plivača temeljenom na zbroju četiri otplivane discipline zauzeo drugo mjesto. Nakon polovice sezone u ukupnom poretku grand prixa-a trenutno zauzima visoko treće mjesto.

Uspješan nastup imao je i godinu dana mlađi Marko Baletin koji je nastupio u ukupno šest disciplina i u svima otplivao osobne rekorde. Ostvario je dvije A norme za nastup na kadetskom Prvenstvu Hrvatske. Obzirom da je plivao u konkurenciji s godinu dana starijima bilo mu je teže doći do medalje, a najbolji plasman ostvario je u disciplini 400 mješovito u kojoj je bio četvrti.

Sljedeće natjecanje naše plivače očekuje 28. i 29.01. u Splitu gdje se održava kadetsko regionalno prvenstvo, a 11. i 12. veljače Dubrovnik je domaćin kadetskog prvenstva Hrvatske.