Povratak

JUGAŠIMA SKORO 500 BODOVA PREDNOSTI (Zadar, Momčadsko B prvenstvo Hrvatske)

Dominacija dubrovačkih plivača u Zadru. Nakon prvog dijela momčadskog prvenstva Hrvatske, jugaši su prvi s čak 471 bod prednosti pred drugoplasiranim POŠK-om.

Plivački klub Jug u Zadru predstavljaju Marko Limov, Ivan Bilić, Maro Violić, Ivan Zovko, Mihael Vidojević, Luka Đović, Ilario Radić i Antonio Žuvela, a na prvom dijelu prvenstva jugaši su bili ponajbolji u svim disciplinama.

Tako je na 100 metara prsno Marko Limov prvi, a Ivan Bilić drugi, na 400 metara slobodno najbolji je Ivan Zovko, dok je Mihael Vidojević zauzeo 12. mjesto. U štafeti 4×100 metara slobodno prvo isplivano vrijeme (3:52.65) i novih 619 bodova. Na 50 metara slobodno odlično drugo mjesto Mara Violića i četvrto Ivana Bilića. Na 100 metara leđno Violić četvrti, Zovko šesti.

Iako se na momčadskom prvenstvu gleda ukupan zbroj bodova i svako isplivano vrijeme, a ne mjesto u pojedinoj disciplini, vrijedilo je i ovo spomenuti. Dubrovački plivači su i po tome – broj jedan na prvenstvu u Zadru.

Na momčadskom B prvenstvu Hrvatske uz dubrovačkog Juga, još nastupaju i splitski POŠK, Sisak Janaf, Čakovečki PK, Arena, Igra, Osijek Žito i Rijeka. Drugi dio programa je u subotu u 17 sati, a završnica je u nedjelju s početkom u 10 sati i 30 minuta.