Povratak

EKIPNO PH: Muški za povijest, ženske ispunile cilj

U Splitu se u subotu i nedjelju 20. i 21.05.2023. održalo Ekipno A i  B prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji. U svakom prvenstvu natjecalo se po 8 klubova.

Naša muška ekipa nastupila je u A ekipnom prvenstvu i ostvarila najbolji plasman u povijesti kluba u muškoj konkurenciji- 2. mjesto!!!

Nakon tri dijela natjecanje, te otplivanih 26 pojedinačnih utrka, te 3 štafetne, naši plivači osvojili su 18906 bodova, te postali viceprvaci Hrvatske. Prvo mjesto osvojila je Mladost Zagreb s osvojenih 19513 bodova, a treće mjesto Medveščak Zagreb s osvojenih 18691.

Nastupili smo u sastavu: Mario Šurković, Michel Brassard, Vlaho Nenadić, Juraj Barčot, Marko Baletin, Bruno Tošović (zamjena). Trener: Frane Ćirak.

Neopisivo smo ponosni na činjenicu da su ovaj uspjeh ostvarili sve od reda naši domaći momci iz Dubrovnika. Također, bitno je istaknuti da su teret svih utrka iznijela samo petorica plivača po čemu smo bili najmanja ekipa na natjecanju. To dovoljno govori o koliko se velikom uspjehu radi.

Naša ženska ekipa nastupila je u B ekipnom prvenstvu. Djevojke su ove godine bile u nešto pomlađenom sastavu, ali su ispunile cilj koji je bio ostanak u B rangu. Zauzela su 7. mjesto.

Nastupili smo u sastavu: Tonka Bušković, Lara Šurković, Maja Perak, Petra Smokvina, Ivana Puljić, Ana Lučić. Trener: Andrej Drobac.

Čestitke momcima na povijesnom uspjehu, čestitke i djevojkama na ostvarenom zacrtanom cilju. Bravo svi!!!

Sretni smo i zadovoljni, ali već od danas nastavljamo raditi kako bi što spremniji dočekali završni, ljetni dio sezone.