Povratak

ČETIRI MEDALJE NA MITINGU POŠK-A (Split, 10. i 11. studenog,2012.)

Bravo za Ivanu Maleš. Mlada plivačica Juga osvojila je tri medalje na mitingu POŠK-a u Splitu na kojoj je ukupno nastupilo 40 jugašica i jugaša. Maleš je u kategoriji C (plivačice rođene 2004. godine i mlađe) doplivala do drugih mjesta na 50 metara leđno i 100 metara mješovito te bronce na 50 metara leptir. Broncom se okitila i Leonarda Butigan na 50 metara prsno, također u kategoriji C.

Nisu to jedini dobri rezultati Dubrovkinja i Dubrovčana na dvodnevnom mitingu “19. Zlatni dupin”. Trener Andrej Drobac s ponosom će naglasiti kako su sve plivačice i plivači u Splitu ostvarili svoja najbolja vremena.

-Naglasio bih i kako je mlađa kadetkinja Adriana Marinović otplivala A normu za državno prvenstvo na 100 metara delfin – dodaje trener Drobac.

Vrijedi izdvojiti četvrta mjesta Luke Kirigina na 100 metara prsno u kategoriji A (plivači rođeni 2001. godine), Adriane Marinović na 100 metara leptir u kategoriji A, Dominika Duždevića na 100 metara prsno u kategoriji B (plivači rođeni 2002. godine), Rafaele Škrabo na 50 metara leđno u kategoriji C i Ivane Maleš na 50 metara slobodno u kategoriji C. U štafeti 6×50 metara slobodno mješovita momčad Juga je na kraju četvrta u sastavu Luka Kirigin, Adriana Marinović, Dominik Duždević, Doris Radošević, Ivana Maleš i Mario Šurković.

Marko Žuvela je peti na 100 metara leđno u kategoriji A, a Doris Radošević je isti uspjeh ostvarila na 100 metara mješovito i 100 metara slobodno u kategoriji B. Adriana Marinović peta na 100 metara leđno, a sedma na 100 metara slobodno (kategorija A). Katarina Matović se može pohvaliti šestim mjestom na 100 metara mješovito, sedma je Rafaela Škrabo, a osma je Nikol Đuho.

U Splitu su za Plivački klub Jug nastupili: Duje Čamo, Petra Čikato, Dominik Duždević, Mihaela Đuho, Luka Đurović, Gracija Filipović, Đino Filippi, Lukša Gavranić, Mihaela Hapan, Luka Kirigin, Pietro Kralj, Bruno Maleš, Ivana Maleš, Adriana Marinović, Ante Matijević, Erik Prce, Doris Radošević, Marko Žuvela, Lauren Baletić, Andrija Bandur, Lovro Borovina, Kristijan Điković, Fran Garvan, Leo Gojan, Bruno Lepeš, Nedjeljko Ljuban, Leo Ljubenko, Roko Mucić, Mario Šurković, Maroje Zec, Luka Zvono, Sara Babić, Leonarda Butigan, Nikol Đuho, Iris Filippi, Kristina Hanzier, Katarina Matović, Dalija Stabile, Rafaela Škrabo i Katarina Nenadić uz trenericu Gordanu Kostić i trenera Andreja Drobca.