BILIĆ NAJBOLJI SENIOR, VIOLIĆ MLAĐI JUNIOR, A ŠTAFETA 4×100 SLOBODNO NAJBRŽA U DALMACIJI (Regionalno prvenstvo Hrvatske, Split, 23. i 24. lipnja)

Nakon subotnjeg naslova prvaka Dalmacije u štafeti 4×50 metara slobodno, plivači Juga su do zlata došli i u nedjeljnoj štafeti 4×100 metara slobodno. Najbolji su u Dalmaciji Bruno Oberan, Maro Violić, Marko Limov i Ivan Bilić. Plivački klub Jug je na drugom dijelu Regionalnog prvenstva Hrvatske u Splitu ukupno osvojio 56 medalja, nakon subotnjih 36 odličja, u nedjeljnoj matineji stiglo je još – 30.

Maro Violić zlatni u mlađe – juniorskoj konkurenciji na 100 leptir i to ispred još jednog jugaša – Luke Đovića. Žana Manenica je u istoj disciplini doplivala do juniorske bronce.

Jugovi kadeti su u štafeti 4×100 metara slobodno šesti u ukupnom poretku, ali treći u mlađe – juniorskom uzrastu, a u kadetskom još i bolji, drugi. Nove medalje za Mihaela Vidojevića, Mateja Njirića, Ilarija Radića i Marka Erdeleza.

Plivački klub Jug u Splitu je nastupio u sastavu: Ivan Bilić, Marko Limov, Matej Njirić, Žana Manenica, Bruno Oberan, Đivo Dragić, Maro Violić, Luka Đović, Karmen Nivić, Mia Krmek, Nikoleta Mišić, Mihael Vidojević, Ilario Radić, Marko Erdelez, Antonio Žuvela, Vicenca Violić, Ana Lučić, Frane Miloslavić, Paula Garbin i Sara Knežević pod vodstvom trenerice Matijane Staničić.

Na kraju Regionalnog prvenstva Hrvatske, u Splitu su dodijeljene nagrade najboljima u seniorskoj, juniorskoj i mlađe – juniorskoj konkurenciji.

PLIVAČKI KLUB JUG IMA NAJBOLJEG SENIORA (IVAN BILIĆ) I NAJBOLJEG MLAĐEG JUNIORA (MARO VIOLIĆ) U DALMACIJI. MARKO LIMOV JE OSVOJIO TREĆE MJESTO U SENIORSKOJ KONKURENCIJI, ŽANA MANENICA JE TREĆA JUNIORKA, A KARMEN NIVIĆ TREĆA U UKUPNOM PORETKU MLAĐIH JUNIORKI.

BRAVO JUGAŠICE I JUGAŠI!

MEDALJE PLIVAČKOG KLUBA JUG U SPLITU (NEDJELJA, 24. LIPNJA)

SENIORI

Štafeta 4×100 metara slobodno – 1. mjesto u sastavu Bruno Oberan, Maro Violić, Marko Limov i Ivan Bilić
Maro Violić – 2. mjesto na 50 metara leđno
Bruno Oberan – 3. mjesto na 50 metara leđno

JUNIORI

Maro Violić – 2. mjesto na 50 leđno i 2. mjesto na 100 leptir
Bruno Oberan – 3. mjesto na 50 leđno
Luka Đović – 3. mjesto na 100 leptir
Žana Manenica – 3. mjesto na 100 leptir

MLAĐI JUNIORI

Maro Violić – 1. mjesto na 100 leptir i 2. mjesto na 50 leđno
Luka Đović – 2. mjesto na 100 leptir
Štafeta na 4×100 metara slobodno – 3. mjesto u sastavu Mihael Vidojević, Matej Njirić, Ilario Radić i Marko Erdelez
Vicenca Violić – 3. mjesto na 50 leđno

KADETI

Štafeta 4×100 slobodno – 2. mjesto u sastavu Sara Knežević, Vicenca Violić, Paula Garbin i Frane Miloslavić
Štafeta 4×100 slobodno – 2. mjesto u sastavu Mihael Vidojević, Matej Njirić, Ilario Radić i Marko Erdelez
Vicenca Violić – 3. mjesto na 50 leđno
Ilario Radić – 3. mjesto na 50 leđno
Mihael Vidojević – 3. mjesto na 100 leptir