Povratak

BILIĆ, LIMOV, ĐOVIĆ, VIOLIĆ, ŠMID I MANENICA!

Jugova šestorka u Zagrebu. Ivan Bilić, Marko Limov, Luka Đović, Maro Violić, Tanja Šmid i Žana Manenica od petka su na međunarodnom mitingu “Zlatni medvjed” u organizaciji Plivačkog kluba Medveščak.

Što o njima misli Borut Petrič, glavni trener Plivačkog kluba Jug?

IVAN BILIĆ

Najstariji član prve momčadi, naš kapetan i uzor mladim plivačicama i plivačima. Velika mi je pomoć u svakodnevnom radu, a drago mi je vidjeti da mu se vratila volju i želju za plivanjem. Kada sam došao, primjetio sam da pomalo gubi motiv. Sada je ponovno pravi.

MARKO LIMOV

Nikad se neću složiti s onima koji misle da nije dobro imati dva odlična plivača u istom klubu i u istim disciplinama. Upravo suprotno, Marko i Ivan postižu prave rezultate jer i na treninzima imaju konkurenciju. Jedan drugog uvijek tjeraju na maksimalni napor. Marko je svojim rezultatima na natjecanjima dovoljno pokazao koliko je vrijedan član prve momčadi.

LUKA ĐOVIĆ

Napreduje iz natjecanja u natjecanje. Posebno sam zadovoljan nastupom na prvenstvu Hrvatske, a prepoznao je to i izbornik, pa je Luka i član hrvatske reprezentacije i nastupit će na Igrama mladih. Još je u natjecateljskom ritmu, ali ubrzo slijedi faza opuštanja pred to važno natjecanje za njega.

MARO VIOLIĆ

Zna uvažiti sugestije i to primjeniti na trening ili utrku. Otklonili smo neke sitnice i to odmah izgleda puno bolje. Maro je mladi plivač ali već sada višestruki osvajač medalja na prvenstvima Hrvatske. Budućnost je pred njim.

TANJA ŠMID

Sada je sve bazirano na Mediteranskim igrama krajem mjeseca. Već je u fazi opuštanja, dobro radi na treninzima, a u Zagrebu je čekaju novi izazovi. U petak pliva 800 metara slobodno.

ŽANA MANENICA

Strašno je napredovala ove godine. Jako sam zadovoljan njezinim radom i put u Zagreb je samo jedna zaslužena nagrada za kvalitetan pristup treninzima i natjecanjima.

I želio bih nešto dodati, baš sam oduševljen pristupom plivačica i plivača. Vidim u njima veliku želju za dodatnim napretkom i treninzi su prava uživancija. To se odnosi na sve njih, a ne samo na šest spomenutih članova. I zato se ne bojim za budućnost Plivačkog kluba Jug!