Povratak

9 medalja naših najmlađih na Zlatnom dupinu

Naši najmlađi natjecatelji nastupili su u subotu i nedjelju 02. i 03.11.2019. u Splitu na 26. plivačkom mitingu “Zlatni dupin”.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 241 natjecatelja iz 10 klubova.

Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije: A (dječaci 2008, djevojčice 2009), B (dječaci 2009, djevojčice 2010), C (dječaci 2010, djevojčice 2011).

Za Jug je nastupio je 21 natjecatelj. Isplivano je mnogo osobnih rekorda, a osvojili smo ukupno 9 medalja, od toga 1 zlatnu, 3 srebrene i 5 brončanih. U Dubrovnik smo donijeli i 1 pehar za najuspješnije pojedince natjecanja. Medalje su osvojili: Lara Šurković, Lea Perak, Mia Perak i Lukša Pavić.

U A kategoriji:

Najuspješnija predstavnica u A kategoriji bila je Lara Šurković koja je osvojila čak 4 brončane medalje. Bronce je osvojila u trkama: 100 delfin, 100 leđno,100 mješovito, 100 prsno, te je bila četvrta na 100 slobodno.

U C kategoriji:

Najuspješnija predstavnica u C kategoriji bila je Lea Perak koja je osvojila zlato na 25 leđno, te srebro na 25 slobodno. Lea je osvojila i ukupno (zbroj bodova iz jedne discipline po dijelu) drugo mjesto u C kat, te je nagrađena peharom.

Uspješna je bila i Mia Perak koj je osvojila srebro na 25 leđno. te je ostala četvrta na 25 slobodno.

Najuspješniji muški predstavnik bio je Lukša Pavić koji je osvojio srebro na 25 prsno i broncu na 25 slobodno.

Štafeta 6×50 slobodno mix za koju su nastupili L. Gverović, P. Kulišić, J. Rašić, L. Pavić, Lea Perak i L. Šurković ostala je također četvrta.

U Splitu su za Jug nastupili: Baletin Đivo, Bolfek Tomislav, Di Leo Damjan, Garvan Mauro, Gverović Luka, Kulišić Petar, Milković Nikša, Miloslavić Matea, Pavić Lukša, Perak Lea, Perak Maja, Perak Mia, Perović Ivan, Perušina Nina, Plečaš Roko, Polanda Petar, Rašić Josipa, Savinović Franko, Štrkalj Bruno, Šurković Lara, Vojinić Antea.

S djecom su bili treneri: Mateo Sentić, Nikola Bogdanović te Andrej Drobac.

JOŠ JEDNOM ČESTITAMO SVIM PLIVAČICAMA I PLIVAČIMA TE NJIHOVIM TRENERIMA!!!