Povratak

8 zlata i 5 rekorda prvenstva u Crnoj Gori

Naša najstarija ekipa nastupila je 18. i 19.02. u Herceg Novom na Otvorenom prvenstvu Crne gore. Na natjecanju je nastupilo 392 natjecatelja iz 32 ekipe iz Crne gore, Srbije, Albanije, Kosova, BiH, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Jug je predstavljalo 14 natjecatelja: Mihael Vidojević, Đivo Matović, Filip Zalović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Vincencija Violić, Ana Lučić, Frane Miloslavić, Adriana Marinović, Gracija Filiopović, Mihaela Hapan i Doris Radošević.

Osvojili smo ukupno 14 medalja od kojih 8 zlatnih, 3 srebrene i 3 brončane, te smo srušili čak pet rekorda prvenstva. Naši plivači i plivačice isplivali su puno osobnih rekorda, te pokazali veliki momčadski duh i na tome im čestitamo!

Najuspješniji muški predstavnik bio je Michel Brassard koji je osvojio ukupno 6 medalja od kojih 5 zlata i 1 broncu. U mlađoj kategoriji (do 15 godina) bio je najbolji u utrkama 100, 200 i 400 slobodno u kojima je postavio nove rekorde prvenstva, te u utrci 100 delfin. U apsolutnoj kategoriji bio je najbolji na 400 slobodno i treći na 100 delfin. Na kraju natjecanja nagrađivani su najuspješniji pojedinci. U ukupnom poretku dobivenom temeljem zbroja 2 discipline Michel je bio najbolji u kategoriji mladih plivača, te je nagrađen od strane organizatora.

Godinu dana mlađi Mario Šurković osvojio je ukupno 5 medalja. U mlađoj kategoriji bio je najbolji u disciplinama 100 i 200 leđno u kojima je postavio nove rekorde prvenstva, a još je bio 2. na 100 slobodno i 3. na 50 slobodno. U apsolutnoj kategoriji bio je 3. na 100 leđno.

Najstariji jugaš Mihael Vidojević osvojio je broncu u apsolutnoj kategoriji u disciplini 50 leđno.

Najuspješnija ženska predstavnica bila je Frane Miloslavić koja je u apsolutnoj kategoriji doplivala do zlata u utrci 400 slobodno. Frane je osvojila medalju u utrci 200 slobodno u kojoj je u apsolutnoj kategoriji bila druga.

Na korak do medalje bile su Vincencija Violić i Ana Lučić koje su zauzimale 4. odnosno 5. mjesta.

Za mušku ekipu ovo natjecanje označilo je kraj zimske sezone, dok žensku ekipu 11. i 12. 03. očekuje nastup na Ekipnom B prvenstvu u Zagrebu.

Još jednom čestitke svima na ostvarenim rezultatima!