Povratak

8 medalja na Zpk grand prixu

U Zagrebu je u subotu i nedjelju 25. i 26. svibnja održan grand prix miting ZPK. Na natjecanju je nastupilo ukupno 268 plivača iz 29 klubova, a naš klub predstavljali su: Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić pod vodstvom trenera Frane Ćirka. Osvojili smo ukupno 8 medalja od kojih čak 6 zlatnih i 2 srebrene. Medalje su osvajali Michel i Mario, svaki po tri zlata i srebro.

Prvi dan mitinga Zpk naši plivači osvojili su 4 medalje. U konkurenciji juniora Michel Brassard bio je zlatni u disciplini 400 slobodno, te srebreni u disciplini 100 slobodno. Isti učinak u istim disciplinama, ali u ml. juniorskoj konkurenciji ostvario je Mario Šurković- zlato na 400 slobodno i srebro na 100 slobodno. Junior Đivo Damić u disciplini 400 slobodno plasirao na 4. mjesto.

Drugog dana mitinga Zpk još 4 medalje za naše plivače i to sve zlatne. Michel Brassard bio je najbolji među juniorima u disciplinama 100 delfin i 1500 slobodno, dok je Mario Šurković bio najbolji među mlađim juniorima u disciplinama 200 slobodno i 50 slobodno. Junior Đivo Damić bio je 4. u disciplini 1500 slobodno. Također, Michel Brassard u ukupnom poretku za grand prix bodovanje plasirao se na ovom natjecanju na 5. mjesto u konkurenciji plivačica i plivača.

Čestitke na ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama!