Povratak

45 postolja na Regionalnom

Naši plivači nastupili su u Splitu na Regionalnom prvenstvu za dobne skupine mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora koje se održalo u petak, subotu i nedjelju 08., 09. i 10. srpnja.

Na natjecanju je uz nas sudjelovalo još 9 klubova: Mornar, Jadran, Pošk i Grdelin iz Splita, Jadera i Zadra iz Zadra, More i Šibenik iz Šibenika, te KPK s Korčule s ukupno 324 natjecatelja.

Na programu je ukupno bilo 17 pojedinačnih, te 4 štafetne discipline, a plasmani su se ostvarivali u uzrasnim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora (opća). U kategoriji mlađih kadeta posebno je bodovano prvih 16 plasiranih, temeljem čega je na kraju natjecanja dobiven ekipni poredak klubova.

Nastupilo je ukupno 52 naših plivača, a zaslužili smo ukupno 45 puta popeti se na pobjedničko postolje. Od 45 odličja 7 je zlatnih, 16 srebrenih i 22 brončana.

Prvaci Dalmacije postali su: Marko Baletin, Đivo Matović i Frane Miloslavić, kao i ženske mlađejuniorske štafete 4×50 i 4×100 slobodno u sastavu: Gracija Filipović, Doris Radošević, Mihaela Đuho i Adriana Marinović.

U juniorskoj konkurenciji Frane Miloslavić osvojila je prvo mjesto na 1500 slobodno. U istoj kategoriji Vincencija Violić bila je druga na 100 slobodno, dok je u općoj kategoriji zauzela treće mjesto.
Junior Mihael Vidojević bio je drugi u disciplini 50 slobodno.

U kategoriji mlađih juniora Đivo Matović bio je najbolji u disciplini 1500 slobodno. Osim u svojoj kategoriji, bio je prvi i u juniorskoj i u općoj kategoriji. Također, zauzeo je i treće mjesto u disciplini 100 slobodno.

U mlađejuniorskoj konkurenciji izvrsne nastupe zabilježile su ženske štafete. Prvakinje Dalmacije u disciplinama 4×50 slobodno i 4×100 slobodno postale su: Gracija Filipović, Mihaela Đuho, Doris Radošević i Adriana Marinović. Ista postava zauzela je treće mjesto na 4×50 mješovito, a treće mjesto zauzele su i na 4×100 mješovito, ali u sastavu: Gracija Filipović, Mihaela Hapan, Doris Radošević i Adriana Marinović.

U kadetskoj konkurenciji pojedinačne medalje osvojili su trojica plivača i dvije plivačice:

Michel Brassard bio je drugi na 100, 200 i 800 slobodno. Osim toga, na 200 slobodno bio je treći u mlađe juniorskoj, a na 800 slobodno drugi u mlađe juniorskoj i treći u juniorskoj kategoriji.

Mario Šurković bio je drugi na 50 i 200 leđno, te 400 slobodno. Na 400 slobodno bio je i treći među mlađim juniorima.

Dominik Duždević bio je drugi na 50 prsno.

Katarina Matović zauzela je treća mjesta u utrkama 400 slobodno i 400 mješovito.

Ivana Maleš bila je treća na 50 leđno i 200 slobodno.

Đivo Damić ostvario je svoju prvu A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske odličnim nastupom u disciplini 800 slobodno.

Uspješne su bile i kadetske štafete.
Muška štafeta u sastavu: Mario Šurković, Michel Brassard, Dominik Duždević i Duje Čamo bila je druga na 4×50 slobodno, 4×100 slobodno, te treća na 4×100 mješovito. Treća je bila i štafeta 4×50 mješovito u sastavu: Mario Šurković, Michel Brassard, Dominik Duždević i Luka Đurović. Navedene štafete 4×50 i 4×100 slobodno bile su i treće u mlađe juniorskoj konkurenciji.

Ženske kadetske štafete osvojile su četiri puta drugo mjesto. Na 4×100 mješovito, 4×50 slobodno i 4×100 slobodno nastupile su u sastavu: Ivana Maleš, Katarina Nenadić, Katarina Matović i Antonia Ljuban, a na 4×50 mješovito nastupile su u sastavu: Ivana Maleš, Katarina Nenadić, Nikol Đuho i Katarina Matović.

U kategoriji mlađih kadeta najuspješniji predstavnik bio je Marko Baletin koji je osvojio čak 5 odličja. Bio je prvi u disciplini 100 prsno, drugi na 50 leđno, te treći u disciplinama 50 prsno, 50 slobodno i 100 slobodno.

U mlađekadetskoj kategoriji najuspješnija predstavnica bila je Marta Lukšić koja je osvojila tri treća mjesta u disciplinama 50 i 100 delfin i 200 mješovito.

U ekipnom poretku klubova u mlađe kadetskom uzrastu u muškoj konkrenciji sa osvojena 362 boda zauzeli smo 5. mjesto. Najviše bodova za Jug osvojili su: Marko Baletin (175,5), Antun Kljunak (69,5) i Juraj Barčot (38). Bodove su još osvajali: Nikola Benić, Paolo Brač, Andrija Cetinić, Zvonimir Miloglav, Maroje Purin i Lukša Tešanović.

U ženskoj mlađekadetskoj konkrenciji naše plivačice zauzele su 4. mjesto sa osvojenih 244 boda. Najviše bodova donijele su: Marta Lukšić (126), Paula Miloslavić (63) i Manuela Karać (28). Bodove je donijela i Zita Tolj.

Na natjecanju su nastupili i: Maroje Alamat, David Bubica, Tonka Bušković, Robert Simon Chiddenton, Bruno Damić, Elza Filipović, Paula Garbin, Niko Jerinić, Bruno Maleš, Matej Marković, Noa Miletić, Ema Katarina Najcer, Ives Njavro, Nikola Pasković, Toni Šarić, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković, Filip Zalović i Damir Zubčević.

Galerija slika može se vidjeti na našoj facebook stranici.

Sada je poznata i konačna brojka od 19 naših članova koji su uspjeli ostvariti pojedinačne norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Zagrebu od 21. do 24.07.2016.

Do kraja sezone nas osim Prvenstva Hrvatske očekuje i nastup na Plivatonu (Regionalno prvenstvo za početnike) u utorak 26.07. u Splitu.