Povratak

3 medalje na seniorskom Prvenstvu Hrvatske

U Zagrebu se od 09. do 11.06.2023. održalo Prvenstvo Hrvatske za seniore koje je okupilo 198 natjecatelja iz 26 klubova. Natjecanje se održalo u 4 dijela i plivala su se trke za direktni plasman (bez kvalifikacija).

Naš klub predstavljali su: Mario Šurković, Michel Brassard i Lara Šurković pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Mario Šurković postao je seniorski prvak Hrvatske u disciplini 400 mješovito, te viceprvak u disciplini 200 mješovito.

Michel Brassard osvojio je broncu u disciplini 200 delfin.

Najbolji plasman Lare Šurković je 5. mjesto u disciplini 100 slobodno.

Naši natjecatelji na ovo natjecanje išli su iz “punog treninga”. Za Maria i Michela poslužilo je kao posljednja kontrola prije mitinga “Zlatni medvjed” koji će se održati u Zagrebu 24. i 25.06. i na kojem će oni dvojica pokušati isplivati norme za Europsko U23 prvenstvo. To je posljednji rok i za to se spremamo.

Lara Šurković išla je na PH s ciljem popravljanja osobnih rekorda i hvatanjem što bolje pozicije za ulazak u reprezentaciju za predstojeći EYOF (European youth olimpic festival) koji se održava u Mariboru krajem 7.mjeseca. Lara je uspjela u svom cilju, na 100 slobodno se prvi put “spustila” ispod 1.00min u velikom bazenu i to je rezultat s kojim je povećala svoje šanse za poziv izbornika.

Najava: Idući vikend u Splitu se održavaju dva natjecanja. U subotu je 1. i 2. dio Regionalnog prvenstva na kojem plivaju sve dobne skupine od ml.kadeta do seniora. U nedjelju je Plivaton za početnike.