Povratak

22 medalje na zimskom Prvenstvu Hrvatske

U Splitu se od 14. do 16.12. 2019. održalo Prvenstvo Hrvatske u 25m bazenu za dobne skupine seniora, ml. seniora, juniora i ml. juniora. Nastupilo je 413 natjecatelja iz 36 klubova.

Naši su osvojili ukupno dvadeset i dvije medalje od kojih je jedanaest zlatnih, devet srebrenih, te dvije brončane.

Mlađi junior Mario Šurković natjecanje je zaključio s ukupno osamnaest osvojenih medalja od kojih je jedanaest zlatnih i sedam srebrenih. U pojedinačnoj konkurenciji osvojio je čak deset naslova državnog prvaka te šest naslova državnog doprvaka, a u štafetama još po zlato i srebro.

Junior Michel Brassard osvojio je ukupno šest medalja, od kojih u pojedinačnoj konkurenciji jedno zlato, te tri srebra, te dvije štafetne, zlato i srebro.

Najbolja u državi je i naša juniorska štafeta 4×200 slobodno u sastavu: Brassard, Šurković, Damić, Baletin. Štafeta 4×100 slobodno u istom sastavu bila je srebrena.

Evo i detaljnijeg izvještaja po danima:

1. dan
Prvog dana Zimskog prvenstva Hrvatske naši plivači osvojili su ukupno 8 medalja, od kojih 4 zlata, 1 srebro i 2 bronce.

Muška juniorska štafeta 4×200 slobodno u sastavu Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković, Đivo Damić ponovno je najbolja u državi.

Pojedinačni prvaci Hrvatske još su postali Mario Šurković i Michel Brassard.

Mario je nastupio u disciplini 100 mješovito te odnio pobjede u ml. juniorskoj, juniorskoj i ml. seniorskoj kategoriji. U općoj konkurenciji bio je srebreni. 3z 1s

Michel je nastupio u disciplini 400 slobodno i osvojio naslov prvaka u juniorskoj konkurenciji. Osim toga bio je brončani u kategorijama ml. seniora, te u općoj. 1z 2b

Nastupe u popodnevnim B finalima još su upisali: Đivo Damić na 400 slobodno, Marko Baletin na 100 mješovito, Adriana Marinović na 200 delfin, Karmen Fabris na 50 prsno, te Antonia Šurković na 50 leđno.

Ženske ml. juniorska štafeta 4×50 slobodno i sastavu: Karmen Fabris, Katarina Nenadić, Antonia Šurković i Antonia Ljuban zauzela je 4. mjesto, dok je štafeta 4×200 slobodno zauzela 7. mjesto u sastavu Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Šurković i Antonia Ljuban.

2.dan
Drugog dana PH osvojili smo još 7 medalja od kojih su 2 zlatne i 5 srebrenih.

Mario Šurković u disciplini 200 slobodno bio je zlatni u ml.juniorskoj i juniorskoj, te srebreni u ml.seniorskoj i u općoj kategoriji.

Michel Brassard osvojio je juniorsko i ml.seniorsko srebro u disciplini 100 delfin.

Muška juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Baletin, Šurković, Damić i Brassard bila je srebrena. Ženske ml.juniorske štafete 4×50 mješovito i 4×100 slobodno zazele du 7. mjesto.

3. dan
Posljednjeg, trećeg dana prvenstva Hrvatske osvojili smo još 8 medalja od kojih 5 zlatnih i 3 srebrene. Odnosno, osvojio ih je Mario Šurković. Na 200 mješovito osvojio je seniorsko, mlađe seniorsko i juniorsko zlato, te ml.juniorsko srebro (plasmani ml.juniora se određuju na temelji kvalifikacija). Prvi je to put nakon 10 godina i naslova Ivan Bilića da imamo seniorskog prvaka Hrvatske! U disciplini 100 slobodno još je osvojio ml.juniorsko i juniorsko zlato, te ml. seniorsko i seniorsko srebro.

Nastupe u finalima trećeg dana još su zabilježili: Đivo Matović na 1500 slobodno, Marko Baletin na 100 slobodno i 200 mješovito, te Antonia Šurković na 50 delfin.

Naš klub predstavljalo je 14 natjecatelja:
Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Mario Šurković, Marko Baletin – trener Frane Ćirak, Juraj Barčot, Katarina Nenadić, – trenerica Matiana Staničić, Adriana Marinović, Katarina Matović, Karmen Fabris, Antonia Ljuban, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Rafaela Škrabo- trener Andrej Drobac.

Velike čestitke svima na ostvarenim rezultatima!!!