Povratak

12 medalja na Jadran grand prix-u

U subotu i nedjelju 27. i 28. 10. mlađi seniori, juniori i mlađi juniori našeg kluba nastupili su u Šibeniku na Jadran GP mitingu koji je okupio 297 natjecatelja iz 32 kluba iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Crne Gore. Bilo je to prvo natjecanje u novoj sezoni za naše najstarije plivače i plivačice, a boje kluba branilo je 17 članova.

Medalje su se dijelile u tri uzrasne kategorije: apsolutna (A), juniorska (B) i ml.juniorska (C).

Osvojili smo ukupno 12 medalja od kojih 2 zlata, 4 srebra i 6 bronci.

Najuspješniji je bio mlađi junior Mario Šurković koji je osvojio 4 medalje. Bio je prvi u disciplini 200 leđno, te treći u disciplinama 100 i 200 mješovito. Osim toga, na 200 leđno plasirao se kao treći u apsolutnoj kategoriji.

U istoj, mlađe juniorskoj kategoriji Đivo Damić bio je zlatni u disciplini 1500 slobodno.

Mlađa juniorka Karmen Fabris osvojila je dvije medalje, srebro i broncu. Druga je bila u disciplini 200 prsno, a treća u disciplini 100 prsno.

U istoj kategoriji srebro je osvojila Antonia Ljuban zauzevši drugo mjesto u disciplini 50 slobodno.

U juniorskoj konkurenciji najuspješniji je bio Michel Brassard koji je osvojio 3 medalje od kojih jedno srebro i dvije bronce. Drugi je bio u disciplini 200 slobodno, a treći u disciplinama 100 i 400 slobodno.

U juniorskoj kategoriji brončanu medalju osvojila je Adriana Marinović u disciplini 200 delfin.

U Šibeniku su nastupili: Đivo Matović, Michel Brassard, Mario Šurković, Đivo Damić, Noa Miletić, Luka Đurović, Marko Baletin, Adriana Marinović, Katarina Nenadić, Katarina Matović, Antonia Ljuban, Karmen Fabris, Katja Sessa, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Rafaela Škrabo, Ives Njavro.

Svi članovi plivali su zadovoljavajuće rezultate obzirom da je početni period sezone. Uz puno osobnih rekorda, većina je bila na razini svojih najboljih rezultata. Čestitke svima na prvom nastupu i dobrom otvaranju nove natjecateljske sezone!

Naši plivači nastupili su u Šibeniku pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Andreja Drobca.

Naše najbolje plivače sljedeći nastup očekuje za dva tjedna u Zagrebu na mitingu Mladost.