Povratak

10 ODLIČJA NA ZIMSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

U Rijeci se od 21. do 23.12.2018. održalo Zimsko Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora. Nastupilo je 406 natjecatelja iz 36 klubova.

Naš klub predstavljalo je ukupno 15 natjecatelja koji su tijekom sezone ostvarili kvalifikacijske norme: Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Ana Lučić, Adriana Marinović, Katarina Nenadić, Katarina Matović, Antonia Ljuban, Karmen Fabris, Katija Sessa, Antonija Šurković, Tonka Bušković.

Naši su plivači osvojili ukupno 10 medalja, od kojih 1 zlatnu, 5 srebrenih i 4 brončane.

Pojedinačno najuspješniji je bio Mario Šurković koji je osvojio 4 medalje, od kojih 1 zlatnu i 3 brončane.

Pojedinačne medalje osvojio je i Michel Brassard koji se okitio s 2 srebra.

Preostale 4 medalje od kojih su 3 srebra i 1 bronca donijele su nam muške mlađe juniorske štafete u kojima su nastupali: Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Damić, Noa Miletić i Marko Baletin.

U ukupnom ekipnom poretku muški su zauzeli 9.mjesto, a ženske 19.mjesto u konkurenciji 36 klubova.

U nastavku izvještaji po danima:

1.dan
Prvi dan Prvenstva Hrvatske za dobne skupine osvojili smo ukupno 6 medalja od kojih 1 zlato, 2 srebra i 3 bronce.

Mario Šurković državni je ml.juniorski prvak u disciplini 100 mješovito. Osim toga u istoj je disciplini osvojio bronce u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji. U disciplini 50 slobodno osvojio je broncu u mlađe juniorskoj konkurenciji.

Muške mlađe juniorska štafete okitile su se s dva srebra. Štafeta 4×50 slobodno u sastavu: Michel Brassard, Noa Miletić, Đivo Damić i Mario Šurković bila je srebrena, kao i štafeta 4×200 slobodno u sastavu: Michel Brassard, Marko Baletin, Mario Šurković, Đivo Damić.

Ženske mlađe juniorske štafete 4×50 slobodno (Karmen Fabris, Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Antonia Ljuban) i 4×200 slobodno (Katarina Matović, Antonia Ljuban, Tonka Bušković, Katarina Nenadić) zauzele su 5. mjesta.

Od naših još su nastupe u finalima 1.dana PH izborili: Michel Brassard koji je zauzeo 4. mjesto u disciplini 400 slobodno u ml.juniorskoj konkurenciji, Adriana Marinović koja je zauzela 7. mjesto u disciplini 200 delfin u juniorskoj, te Ana Lučić koja je zauzela 12.mjesto u disciplini 400 slobodno u juniorskoj konkurenciji.

2.dan
Drugog dana Zimskog PH osvojili smo tri srebrene medalje.

Mlađi junior Michel Brassard osvojio je dvije srebrene kolajne u disciplini 200 slobodno u kategoriji mlađih juniora i u kategoriji juniora.

Srebro je osvojila i muška ml.juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu Brassard, Miletić, Šurković, Damić.

Finala drugog dana izborili su:
Juniorka Ana Lučić koja je zauzela 12. mjesto u disciplini 200 slobodno, juniorka Adriana Marinović koja je zauzela 11. mjesto u disciplini 200 delfin, junior Đivo Matović koji je zauzeo 9. mjesto u disciplini 200 slobodno, te mlađi junior Mario Šurković koji je zauzeo 5. mjesto u disciplini 100 leđno u kategorijama ml.juniora i juniora.

Ženska ml.juniorska štafeta 4×50 mješovito u sastavu Šurković, Fabris, Matović, Nenadić bila je 9, dok je ženska štafeta 4×100 slobodno u sastavu Šurković, Nenadić, Matović, Ljuban bila 7.

3.dan
Treći, završni dan PH zaključili smo s 1 brončanom medaljom naše muške ml. juniorske štafete 4×100 mješovito u sastsvu; Šurković, Damić, Brassard, Baletin.

Nastupe u finalima 3. dana izborili su:
Ml.junior Michel Brassard koji je zauzeo 5. mjesto u disciplini 100 slobodno u ml.juniorskoj, te 10. mjesto u juniorskoj kategoriji, juniorka Ana Lučić u disciplini 200 mješovito u kojoj je zauzela 8. mjesto, ml.juniorka Katarina Matović koja je u istoj disciplini zauzela 9.mjesto, ml.junior Mario Šurković koji je zauzeo 5. mjesto u ml.juniorskoj i  8. juniorskoj kategoriji u disciplini 200 leđno, te junior Đivo Matović koji je zauzeo 6. mjesto u disciplini 1500 slobodno.
Ml.junior Đivo Damić plasirao se na 6. mjesto u disciplini 1500 slobodno.

Ženska ml.juniorska  štafeta 4×100 mješovito u sastavu: Šurković, Fabris, Matović, Ljuban zauzela je 7. mjesto.

Naši plivači i plivačice nastupili su u Rijeci pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Andreja Drobca.

Čestitke svima na ostvarenim rezultatima i osvojenim odličjima!

Slijedi kratki odmor, pa nastavak treninga i marljivog rada kako bi nam nastavak sezone bio još uspješniji.